Opleiding Minor PC GVO

We leven in een hectische wereld en ook kinderen krijgen het steeds drukker. Het aanbod aan informatie is overweldigend. Hoe maak je kinderen wegwijs op het gebied van levensvragen? Wat houdt hen bezig? Waar lopen ze tegenaan? Waar zitten ze soms mee?

Als docent GVO geef je kinderen de ruimte om te zoeken naar antwoorden op de levensvragen die ze hebben. Geef je ze een rustpunt te midden van alle drukte thuis en op school. Wil je samen met hen nadenken over de zin en soms onzin van het leven. Natuurlijk geef je ze ook iets mee vanuit de protestantse traditie en leren ze dat verhalen uit de Bijbel en andere tradities hun leven kunnen raken. Met als uitdaging om dit op een respectvolle wijze aan te bieden binnen de context van een openbare basisschool.

Minor opleiding in Utrecht en Assen

De opleiding tot docent GVO wordt aangeboden in de vorm van een minor aan de volgende opleidingen:

Voor wie?

De opleiding richt zich vooral op pabo-studenten, studenten van een lerarenopleiding Godsdienst-Levensbeschouwing, studenten van een lerarenopleiding Godsdienst Pastoraal Werk en mensen die in het bezit zijn van een diploma van een van de genoemde opleidingen. Wil je meer weten over deze opleiding, kijk dan op de website van de participerende opleidingen of mail de contactpersonen.

Inschrijven - Meld je nu aan!

  • Utrecht: klik hier voor het aanmeldingsformulier (Word).
  • Assen en Leeuwarden: klik hier voor het aanmeldingsformulier (Word).

Na invulling kun je het aanmeldingsformulier voor Utrecht mailen naar info@pcgvo.nl.

Download de flyer